Λ. Κηφισίας 51, Αθήνα 210 7296277

Περσεφόνης 16Α, Ελευσίνα 210 5570852

Ευρυαγγείες & τα φλεβικά αιμαγγειώματα

Ευρυαγγείες & τα φλεβικά αιμαγγειώματα
Αντιμετώπιση χωρίς επιπλοκές στο δέρμα

Να θυμάστε ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αλλά και η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών , οι τοπικοί τραυματισμοί, η χρήση μηχανημάτων σώματος με θερμότητα (όπως για παράδειγμα οι συσκευές αδυνατίσματος), η καθιστική ζωή, η εμμηνόπαυση και φυσικά η κακή διατροφή με κάθε λογής συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα, συμβάλλουν στην επιδείνωση των αντιαισθητικών αιμαγγειωμάτων και ευρυαγγειών.

Όμως, όσο και αν επιβαρύνουν το πρόβλημα οι παραπάνω συνήθειες, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα φλεβικά αιμαγγειώματα και οι ευρυαγγείες των κάτω άκρων και του προσώπου έχουν πολυπαραγοντικές αιτίες και αυτές είναι κυρίως: Γενετικές. Ορμονικές. Γυναικολογικές. Περιβαλλοντικές. Ηλικιακές. Τα αιμαγγειώματα αποτελούνται από φλέβες και φλεβίδια που προκαλούν διόγκωση στο δέρμα, αύξηση της θερμοκρασίας και υποκλοπή της κυκλοφορίας. Ποικίλουν σε έκταση και εμφάνιση και μπορεί να δημιουργήσουν συμπτώματα όπως: Πόνο. Φαγούρα,κάψιμο. Μούδιασμα. Κράμπες. Αίσθημα βάρους. Θρομβοφλεβίτιδα. Ρήξη-Αιμορραγία.

Πώς αντιμετωπίζονται οι ευρυαγγείες και τα αιμαγγειώματα;

Οι ευρυαγγείες είναι οι μικρές κόκκινες και μπλε φλέβες οι οποίες εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες λόγω της ευαισθησίας των υποδοχέων του δέρματος στις ορμόνες και ειδικά στα οιστρογόνα. Όμως, η κληρονομικότητα είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας σε ποσοστό που αγγίζει το 70% των περιπτώσεων.

Τα αιμαγγειώματα του προσώπου είναι δυσκολότερα στην αντιμετώπιση από ότι των ποδιών, ενώ οι ευρυαγγείες του προσώπου είναι πολύ πιο εύκολες από των ποδιών. Η θεραπεία τους πραγματοποιείται με το συνδυασμό 4 τεχνικών: 1.Με σκληρυντικές ενέσεις με τις οποίες αποφράσουμε τα παθολογικά φλεβίδια με υγρό ή αφρό. 2.Με το laser Nd Yang 1064nm,το οποίο είναι ιδανικό ειδικά για τις ευρυαγγείες του προσώπου καθώς και για τα αιμαγγειώματα. 3.Με θερμοπηξία με συσκευή ραδιοσυχνοτήτων( κυρίως για τις μικρές ευρυαγγείες). 4.Με μικροχειρουργική τεχνική , με την οποία αφαιρούνται ευμεγέθη Φλεβικά αιμαγγειώματα και τεράστιες ευρυαγγείες( που προεξέχουν το δέρματος ) δια μέσου μικροσκοπικών οπών 1 χιλιοστού. Τα αιμαγγειώματα είναι δυσκολότερα διότι έχουν μεγάλο δίκτυο, πολλές αναστομώσεις και επικοινωνίες με μεγαλύτερα τροφοφόρα φλεβικά στελέχη και για αυτό χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και συνδυασμό των παραπάνω τεχνικών.

Προσωπικά προτιμώ αποκλειστικά το laser για το πρόσωπο και το συνδυασμό των τεχνικών για τα κάτω άκρα .Είναι απαραίτητο ότι για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος στις ευρυαγγείες και οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως χρειάζεται κάποια «συντήρηση» κάθε 3-4 χρόνια ή και πιο συχνά, ανάλογα βέβαια τον οργανισμό και τον τρόπο ζωής. Στα αιμαγγειώματα χρειάζεται ετήσια παρακολούθηση για την πρόληψη τυχόν υποτροπών. Τέλος, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα η θεραπεία προσφέρει και ανακούφιση από το βάρος ,τον πόνο ,το καύσος,τις κράμπες που προκαλούν τα αιμαγγειώματα και η μεγάλη συσσώρευση ευρυαγγειών στα κάτω άκρα. Ευρυαγγείες στο πρόσωπο Και οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο οφείλονται σε μια σειρά από παράγοντες όπως είναι οι γενετικοί , οι ορμονικοί , η λήψη φαρμάκων ( πχ κορτιζόνης) , οι περιβαλλοντικοί, οι κληρονομικοί αλλά και παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία , την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και την κατάχρηση αλκοολούχων ποτών. Πρόκειται για πολύ μικρά τριχοειδή αγγεία και σπανιότερα είναι μεγάλου και μπλε μεγέθους. Ισχύει για αυτά ότι και στις ευρυαγγείες των ποδιών , δηλαδή όσο παλαιότερα είναι τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα θα γίνονται. Σε καμία περίπτωση μην δεχτείτε να σας κάνουν σκληρυντικές ενέσεις, αφού η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση είναι με laser nd yang τελευταίας τεχνολογίας . Χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες (2-3) από ότι στα κάτω άκρα και είναι εντελώς ανώδυνες, σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος . Απαραίτητα προϋπόθεση βέβαια είναι η εμπειρία του γιατρού, η υπομονή και η επιμονή του ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία επιπλοκή στο δέρμα ενώ ακόμη και οι δύσκολες περιπτώσεις, αντιμετωπίζονται με επιτυχία που αγγίζει το 95%.

Σχόλια Ασθενών

Δείτε όλα τα σχόλια ασθενών Δείτε τα Google Reviews μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο Ιατρείου Αθήνας: 210 7296277
Τηλέφωνο Ιατρείου Ελευσίνας: 210 5570852