Λ. Κηφισίας 51, Αθήνα 210 7296277

Περσεφόνης 16Α, Ελευσίνα 210 5570852

Μικροσκληροθεραπεία αφρού με υπερηχογραφική καθοδήγηση

Μικροσκληροθεραπεία αφρού με υπερηχογραφική καθοδήγηση
Σύγχρονες θεραπευτικοί μέθοδοι για την αντιμετώπιση ευρυαγγειών και κιρσών

Η νέα αυτή τεχνική απασχόλησε τις εργασίες του συνεδρίου AMERICAN COLLEGE OF PHLEBOLOGY- ANNUAL CONGRESS2012 που έλαβε χώρα στην Φλόριντα των ΗΠΑ στις 15-18 Νοεμβρίου.

Αφορά την θεραπεία ενός προβλήματος που δεν είναι μόνο αισθητικό, δηλαδή της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων αλλά και του προσώπου η οποία γίνεται χωρίς χειρουργείο, σε εκωνοσοκομειακή βάση. Είναι πρωτίστως θέμα υγείας γιατί συχνά προκαλούνται αιμορραγίες των ασθενών ειδικά το καλοκαίρι καθώς και δερματικές βλάβες όπως έκζεμα, δερματίτιδες, ερυσιπέλας.

Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, πιο συχνά στις γυναίκες και είναι σε άμεση σχέση με την επίδραση των ορμονών, ειδικά των οιστρογόνων και της προγηστερόνης. Επίσης η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οι μικροτραυματισμοί, η κακή διατροφή, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και η μακροχρόνια ορθοστασία συμβάλλουν στην εμφάνιση και επιδείνωση του προβλήματος. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες και επιρρεπείς στην δημιουργία ευρυαγγειών και φελβεκτασιών. Ειδικά οι άνθρωποι που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο ( όπως εκείνοι που εργάζονται στην ύπαιθρο), υποφέρουν από την πάθηση.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία;

Η θεραπεία διενεργείται στο ιατρείο του εξειδικευμένου αγγειοχειρούργου, χωρίς αναισθησία, χωρίς τομές, διαμέσου μικροσκοπικών βελόνων, μικρότερων από τις βελόνες ινσουλίνης και πάντα με την καθοδήγηση υπερήχων - TRIPLEX.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε κιρσούς μικρής διαμέτρου( <4Χιλ) , φλεβικά αιμαγγειώματα, εκτεταμένες «ΑΡΑΧΝΟΕΙΔΕΙΣ ΦΛΕΒΕΚΤΑΣΙΕΣ» και ευρυαγγείες. Η πάθηση αυτή όταν χρονίσει και δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, δημιουργεί στους ασθενείς πόνο, οίδημαεύκολη κόπωση στην ορθοστασία, καυσαλγίες, παραισθησίες και σπανιότερα δυσκολία στην βάδιση.

Η πάθηση συνήθως υποεκτιμάται και από επαγγελματίες υγείας, για το λόγο αυτό ότι το εν τω βάθει δίκτυο και οι κεντρικές φλέβες δεν πάσχουν.

Εφαρμόζω την συγκεκριμένη τεχνικλη 20 χρόνια, η οποία έχει εξελιχθεί έτσι ώστε με την χρήση των υπερήχων είναι ακριβής, λεπτομερής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πέραν του ότι υπάρχει και αισθητική βελτίωση, οι ασθενείς ανακουφίζονται στην ορθοστασία και τη βάδιση οι πόνοι υποχωρούν και τα πόδια γίνονται πιο ανάλαφρα διότι η μικροκυκλοφορία βελτιώνεται.

Μπορεί να χρειαστούν 3-5 συνεδρίες αναλόγως της έκτασης του προβλήματος οι οποίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, και μια «συντήρηση» κάθε 3-4 χρόνια για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος.

Η τεχνική έχει προχωρήσει πολύ έτσι ώστε οι ασθενείς αποφεύγουν το χειρουργείο διατηρούν την υγεία των ποδιών τους σε καλά επίπεδα για πολλά χρόνια. Δεν έχει παρενέργειες ούτε επιπλοκές εφόσον τηρούνται οι ενδείξεις φια κάθε ασθενή και ο ειδικός ειδικός ιατρός είναι άριστος γνώστης της μεθόδου.

Σχόλια Ασθενών

Δείτε όλα τα σχόλια ασθενών Δείτε τα Google Reviews μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο Ιατρείου Αθήνας: 210 7296277
Τηλέφωνο Ιατρείου Ελευσίνας: 210 5570852